Att få hjälp på ålderns höst

Alla blir vi äldre och förr eller senare så blir det så att vi kan vara i behov av hjälp på ålderns höst. Det är ju så att det blir inte enklare ju äldre vi blir utan vi kommer de flesta av oss om inte alla behöve någon form av hjälp. Självklart så vill vi försöka klara oss så långe vi bara kan och det kan vara svårt att ta emot den hjälp som kommer att erbjudas.

Med åldern så följer en del sjukdomar som man helst skulle vilja slippa. Både som äldre och som anhörig. Demens är en fruktansvärd sjukdom som kan drabba oss all och det är något kan vara svårt att acceptera. Framförallt som anhörig. Om det visar sig att någon i familjen drabbas av denna sjukdom så gäller att framförallt den drabbade får den vård som behövs. Fysiska aktiviteter är viktiga för oss alla och även för den som drabbats av demens. Genom att försöka få hjälp med detta så kan livskvalitén öka. Det kan vara att få komma ut på dagliga promenader och liknande

Även de anhöriga behöver få prata om och lära sig mer om denna sjukdom. Det kan vara svårt att som anhörig förstå varför deras förälder plötsligt hamnar i denna sjukdom. Att hantera detta är inte alltid det enklaste och det vänder ofta hela livet upp och ner. Man kan bli rådvill hur man ska hantera hela situationen och det kan kännas svårt då inte ens förälder känner igen en eller tar en för att vara ett syskon eller någon annan i familjen. Försök ta vara på alla tillfällen som ges att lära sig mer om hur sjukdomen fungera och hur man själv bäst ska agera.