Gardera för vinterförkylningen

Att bli förkyld under vintern är knappast ovanligt. Och det är inte bara något vi inbillar oss. Studier har visat att virus faktiskt blir lättare under vintertiden tack vare den torrare luften och kan därför hålla sig kvar i luften längre. Vilket naturligt leder till att fler hinner smittas. Att vara förberedd för eventuella förkylningar under vintertider är således klokt.

Till att börja med kan det vara klokt att fylla på hemapoteket för att slippa åka ut och köpa både det ena och det andra när man redan blivit sjuk. Det finns en mängd olika produkter där ute som kan lindra olika förkylningssymptom och därmed underlätta sjuktiden.

Medan vi aldrig kan skydda oss till hundra procent finns det flera saker vi kan göra för att minska risken att bli drabbad. Hygienen är en viktig del i detta och inkluderar att både tvätta och sprita händerna regelbundet. Många gånger blir vi sjuk genom att förkylningsviruset kommer i kontakt med händerna och vi sedan petar oss i ansiktet nära ögon, näsa eller mun.

Det är också bra att hålla immunförsvaret på topp så gott man kan. Några av de viktigaste sakerna man kan göra är att se till att man får tillräckligt med sömn varje natt och göra sitt bästa för att undvika stress i vardagen. Om kroppen inte är i god hälsa annars blir det också svårare för immunförsvaret att bekämpa viruset och hålla en frisk.

I den mån det är möjligt bör man även undvika kontakt med personer som redan blivit förkylda. Detta behöver inte betyda att man inte kan vistas i samma rum som dem, men man bör helt klart vara mer medveten om kroppskontakt med dem. Och genom att fortsätta hålla god hygien ger man sig som sagt en bättre chans att undvika att bli förkyld även under dessa omständigheter.