Håll dig frisk i vinter

Snörvlig, hostig, röda och kliande ögon och hög feber – känner du igen dig? Att få influensa eller förkylning är jobbigt och det är många av oss som varje år drabbas flera gånger. Om du vill undvika att bli sjuk i vinter kan du försöka att förebygga sjukdom genom olika knep.

Först och främst är det viktigt att varva ner. Att stressa har visat sig göra det lättare att bli sjuk. Ta några djupa andetag, gå en promenad för dig själv och se till att almanackan inte är helt ifylld. Eftersom influensa- och förkylningsvirus sprids i luften och bland människor är det bra om du kan undvika närkontakt med sjuka personer. Ibland är det dock svårt eftersom man är tvungen att ta bussen till jobbet eller skaka hand med vissa personer. Se då till att åtminstone ha med dig handdesinfektion i väskan.

Det finns många som upplever att vissa läkemedel kan förebygga sjukdom, exempelvis Echinaforce, ColdZyme och Kwait vitlök. Det skadar ju aldrig att prova, för visst kan det vara så att dessa läkemedel fungerar bra på just dig. Hos www.apomera.se kan du beställa hem dessa läkemedel och även andra läkemedel som är praktiska att ha om du blivit sjuk. Det är bekvämt att kunna beställa hem läkemedel direkt via datorn. Se till att bunkra upp med nödvändiga och användbara läkemedel som Alvedon, så slipper du handla när du väl blivit sjuk.

Förutom vanliga läkemedel är det också många som menar på att huskurer kan ha en hjälpande effekt. Många saker som vi redan har i hemmet kan faktiskt få oss att må bättre, exempelvis färsk ingefära, pepparrot och fänkålsfrön.

Förutom huskurer och läkemedel är det viktigt att regelbundet motionera. Även på vintern behöver kroppen hålla igång och utmanas. Hitta en aktivitet och sport som du gillar. Det behöver inte vara ett superjobbigt tvåtimmarspass på gymmet. En långpromenad varje dag är minst lika bra.