Hur du tar hand om ditt färgade hår

Enligt Damernas Värld färgar 76 procent av alla kvinnor sitt hår. Detta är ett enkelt sätt att piffa upp sitt utseende. Något som sällan diskuteras är dock hur du tar hand om ditt färgade hår i efterhand och vad du ska tänka på innan du ens sätter dig ner på frisörstolen innan första färgningen. Nedan ger vi dig några hjälpsamma tips på hur du tar hand om ditt färgade hår.

Innan du färgar ditt hår

Innan du färgar håret bör du fundera på hur stor förändring vill du ha. Ska du bara färga utväxte eller vill du ha en helt ny hårfärg? Hur ofta vill du förnya färgen i framtiden? Om förändringen som du planerar att göra har inspirerats av någon eller något är det bra om du tar med dig bilderna till din frisör. Bra kommunikation med frisören rekommenderas alltid när det är dags att färga.

Efter att du har färgat håret

Det kanske viktigaste tipset enligt Allas.se för att ta hand om färgat hår är att använda schampoo och balsam som är anpassat för just detta.. Dessa produkter är tensin- och sulfatfria och hjälper färgpigmenten att fästa bättre i ditt hår. Mondaze, till exempel, erbjuder hårvårdsprodukter som är anpassade för färgat hår. Två extra bonusar med deras produkter är att de dessutom är veganska och ”cruelty-free”.