När åldern tar ut sin rätt

Alla blir vi äldre och börjar man komma upp i åren så är det än viktigare att vi tar hand om oss på bästa sätt. Vi kanske inte orkar lika mycket som vi gjort tidigare men vi får försöka så gott vi kan. Både då det kommer till att röra på oss och att tänka på vår hälsa.

När vi blir äldre så ökar riskerna för olika krämpor och om vi har varit bra på att motionera tidigare så finns det fördelar med detta. För varje år som går så kommer det att ske förändringar med oss. Det kan redan börja vid trettioårsåldern att mottagligheten av den träning vi utför blir sämre. Det är vår ämnesomsättning som har gjort det enklare att bygga muskelmassa i yngre år. Det är dock viktigt att vi tränar men också får i oss bra och proteinrik mat även på ålderns höst. En annan sak är återhämtningen efter att vi har tränat. Ju äldre vi blir desto mer återhämtning krävs. Allt eftersom åren går så kommer vår kropp att förändras.

Vid en viss ålder så kan både synen och vår hörsel att försämras. Det är inte alla som drabbas av detta men om man börjar känna igen viss symptom som att man får fråga vad den andra sa mer än en gång då man inte uppfattat frågan så kan detta vara ett tecken på hörselnedsättning. För att kolla upp hur det står till så kontakta en hörselklinik för att säkerställa om man behöver hjälpmedel eller inte. Då hörseln är en av våra viktiga sinnen så gäller det att man får exempelvis en hörapparat som gör att vi hör vår omgivning på ett bättre sätt. Med bra hjälpmedel för hörseln så kommer vi att inte bli lika trötta i huvudet och bli en mer alert person.