Torrt och frissigt hår

Vintern är en tid då håret lätt blir torrt och frissigt. Men det finns sätt där man kan få ett glänsande hår även under de torra, kalla och mörkaste månaderna. Vi vill ju även skapa fantastiska frisyrer även under vinterhalvåret utan att håret ska vara torrt och nästintill icke hanterbart.

Fukt är viktigt för håret och det kan vara bra att dricka extra mycket vatten under vinter, ja hela året för den delen. Se också till att skaffa en luftfuktare till ditt hem som gör att luften inte bli för torr. Det ger både håret och huden en knuff i rätt riktning. Behandla ditt hår med produkter som återfuktar och håller ditt hår i bra kondition. Du kan även med fördel skaffa dig löshår från Poze som komplement till ditt egna hår. Om du köper älta löshår så kan du behandla det som ditt vanliga hår med hårinpackningar och annat som motverkar det torra och frissiga håret.

När du stylar ditt hår under vintern så kommer det att slita på ditt hår. Var aktsam över de gånger som du använder plattänger och hårföner. Styla inte håret för hårt då detta gör att håret blir torrare efteråt. Se till att använda produkter som både återfuktar håret och din hårbotten. Produkter som innehåller alkohol ska man försöka undvika i så stor grad som möjligt. Se även till att skydda ditt år med hattar, kepsar eller mössor är bra. Då så kan frisyren få sig en smäll med dessa attiraljer. Dock så kan det vara bra att skydda håret.